У нашої сім’ї різні часи бували: і відносного достатку, і такі, коли доводилося тугіше затягувати пояси. Але навіть у такі складні періоди моя винахідлива мама накривала для гостей чудові святкові столи. Одне з її коронних страв для таких випадків — салат з минтая.
За часів СРСР цей салат називали «Ракові шийки». Простий і дешевий минтай в ньому дійсно до смаку нагадував м’ясо раків! Замість минтая іноді брали хек або путасу, яка ще дешевше.
Пропоную згадати це частування і приготувати його з нагоди вихідного дня або приходу друзів!
- Минтай 700 гр.
- Кріп 1 пуч.
- Сіль за смаком
- Перець чорний горошок 3 шт.
- Морква 3 шт.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Лавровий лист 1 шт.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Минтай розморозьте, наріжте на шматки середнього розміру. Надішліть в киплячу підсолену воду і варіть до готовності риби. За 10 хвилин до закінчення варіння додайте цукор, лавровий лист і перець горошком.
- Морква відваріть, остудіть, очистіть. Натріть на тертці з великими отворами. Кріп подрібніть, додайте до моркви.
- Готову рибу остудіть. Вийміть кістки, а філе розімніть виделкою. Додайте рибу в миску до решти інгредієнтів, заправте майонезом, перемішайте.
Ось така проста і доступна закуска. Знаю, що деякі господині використовують для страви ще й смажену цибулю, а потім викладають салат шарами, кожен злегка змащуючи майонезом. Можете спробувати і такий варіант. Приємного апетиту!