Святковий салат з минтая «Ракові шийки»

У нашої сім’ї різні часи бували: і відносного достатку, і такі, коли доводилося тугіше затягувати пояси. Але навіть у такі складні періоди моя винахідлива мама накривала для гостей чудові святкові столи. Одне з її коронних страв для таких випадків — салат з минтая.

За часів СРСР цей салат називали «Ракові шийки». Простий і дешевий минтай в ньому дійсно до смаку нагадував м’ясо раків! Замість минтая іноді брали хек або путасу, яка ще дешевше.

Пропоную згадати це частування і приготувати його з нагоди вихідного дня або приходу друзів!

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
50 хвДрук
  • Минтай розморозьте, наріжте на шматки середнього розміру. Надішліть в киплячу підсолену воду і варіть до готовності риби. За 10 хвилин до закінчення варіння додайте цукор, лавровий лист і перець горошком.
  • Морква відваріть, остудіть, очистіть. Натріть на тертці з великими отворами. Кріп подрібніть, додайте до моркви.
  • Готову рибу остудіть. Вийміть кістки, а філе розімніть виделкою. Додайте рибу в миску до решти інгредієнтів, заправте майонезом, перемішайте.

Ось така проста і доступна закуска. Знаю, що деякі господині використовують для страви ще й смажену цибулю, а потім викладають салат шарами, кожен злегка змащуючи майонезом. Можете спробувати і такий варіант. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь