Чомусь багато хто думає, що приготувати відмінні реберця можна тільки на мангалі. А я готова вас переконати! Із задоволенням ділюся рецептом чудових свинячих реберець в глазурі, після яких ви перестанете мріяти про виїзд на природу.
Приготування свинячих реберець в духовці — просте і швидке заняття. Кисло-солодкий соус утворює пікантну і злегка хрустку скоринку, за яку ми і любимо реберця. Як гарнір можна використовувати що завгодно. Мені, наприклад, подобаються овочі і варений рис.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинячі ребра 1 кг.
- Мед квітковий 1 ст. л.
- Оцет білий винний 1 ст. л.
- Апельсиновий сік 2 ст. л.
- Томатна паста 5 ст. л.
- Соус соєвий 1 ст. л.
- Вустерський соус 1 ст. л.
- Перець чорний мелений 1 щіп.
Кроки
- Перш за все поставте духовку прогріватися до 200 °С. тим часом промийте реберця, промокніть паперовими рушниками і наріжте порційними шматочками.
- Застеліть деко фольгою і викладіть реберця. Випікайте 30 хвилин.
- Поки готуються реберця, змішаємо мед, оцет, перець, сік, Вустерський, томатний і соєвий соуси, щоб зробити глазур.
- Зніміть реберця з дека, перекладіть їх в миску, заправте глазур’ю і добре перемішайте.
- Поверніть реберця на деко і випікайте ще 15 хвилин при температурі 180 °С.
Блюдо виходить настільки простим у приготуванні, що ви спокійно встигнете відварити гарнір або зайнятися іншими домашніми справами. Зберігайте рецепт, готуйте і діліться враженнями в коментарях!