Невід’ємною частиною піци є соус з помідорів, проте сирний, якщо його використовувати для прикраси піци, не тільки не зіпсує її смак, але і поліпшить його, зробить її більш соковитою і насиченою. Можна використовувати не один вид сиру, а кілька, і не шкодувати базиліка.
Інгредієнти
Порції: –+
- Масло вершкове 2 ст. л.
- Олія оливкова 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста нарізана дрібним кубиком ¼ ст.
- Часник 2 зубці
- Борошно пшеничне 3 ст. л.
- Молоко коров’яче 1 ст.
- Сир Пармезан натертий ½ ст.
- Базилік свіжий подрібнений 2 ст. л.
- Орегано сушений ½ ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Кроки
- У сотейнику розігрівають два види масла, і коли вершкове стане рідким, в масляну суміш кладуть подрібнені часник і цибулю. Готують їх протягом хвилини, нагрів повинен бути слабким.
- Всипають борошно, добре вимішують і готують ще пару хвилин.
- У сотейник вливають молоко, пряні трави, спеції і підсипають сіль. Добре збивають масу і дають їй закипіти.
- Всипають пармезан і готують до тих пір, поки соус не стане однорідним і не почне набувати густоту.
Сотейник з соусом знімають з плити і вживають з піцою. Готово!