У цьому рецепті використовується телятина, завдяки якій виходить наваристий і дуже смачний суп. Також знадобиться цибуля, морква, солодкий перець і помідори. Для того, щоб приготувати галушки потрібно до борошна додати рослинну олію, зелень і сушені трави.
Інгредієнти
Порції: –+
- Телятина 400 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Помідор 2 шт.
- Вода питна 3 л.
- Лавровий лист 3 шт.
- Петрушка 2 стебла
- Трави прованські ¼ ч. л.
- Сіль за смаком
- Для галушок:
- Борошно пшеничне 9 ст. л.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Вода питна 4 ст. л.
- Перець чорний мелений ¼ ч. л.
- Кріп 1.5 ст. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Трави прованські ½ ч. л.
Кроки
- Телятину добре миємо і перекладаємо в глибоку каструлю.
- Додаємо до нього сіль, стебла петрушки, лаврове листя і цілу цибулину.
- Заливаємо все холодною водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо на повільному вогні півтори години. М’ясо повинно стати м’яким.
- У зручну ємність наливаємо рослинну олію.
- Далі наливаємо холодну воду і просіяне борошно.
- Кріп подрібнюємо і відправляємо в ємність. Також додаємо чорний перець і сіль.
- Починаємо замішувати виделкою. Далі продовжуємо це робити руками. Готове тісто має бути схоже на тісто для вареників.
- За цей час повинна зваритися телятина. Дістаємо її з каструлі, зрізаємо жир і обробляємо м’ясо на невеликі шматочки. З бульйону дістаємо цибулю, петрушку і лаврове листя. При необхідності додаємо сіль.
- Тісто для галушок ділимо на рівні частини і катаємо з нього ковбаски. Повинно вийти близько 4-5 штук. Нарізаємо їх на акуратні прямокутники.
- Солодкий перець нарізаємо кубиками і відправляємо в бульйон.
- Слідом поступово закидаємо галушки. Робимо це невеликими порціями, перемішуючи після кожної, щоб вони не склеїлися і не пристали до дна каструлі. Варимо приблизно 10 хвилин.
- Другу цибулину чистимо і дрібно нарізаємо. Моркву натираємо на крупній тертці. Також можна натерти на тертці помідори. На сковороді розігріваємо трохи рослинної олії і обсмажуємо на ній овочі, поки цибуля з морквою не стануть м’якими.
- Додаємо в суп прованські трави і готову зажарку. Варимо 3-4 хвилини і вимикаємо вогонь.
- Даємо супу настоятися хвилин 10-15. Кришкою накривати не треба.
Готову страву розливаємо по тарілках і посипаємо зверху кропом. Приємного апетиту!