Приготувати яскравий салат на швидку руку – цілком реально. Необхідно тільки озброїтися перевіреним рецептом, який допоможе подати на стіл ошатну закуску всього лише за 15 хвилин. Апетитний салат з кукурудзою і ковбасою доведе, що це зробити дуже просто. Адже тільки один інгредієнт, який входить до його складу, повинен пройти термічну обробку, інші ж продукти потрібно лише нарізати. Швидко і смачно!
Готуючи цю закуску влітку, ви можете запросто замінити мариновані огірки на свіжі. Якщо ж вам захочеться зберегти ту кислинку, яку молодий овоч дати не зможе, візьміть яблуко. Цей фрукт зможе прекрасно влитися в картину, доповнивши смак такої закуски, зробивши її набагато цікавіше. Обов’язково спробуйте такий літній варіант цієї страви!
Як приготувати салат з кукурудзою і ковбасою
Перед тим як додавати консервовану кукурудзу в салат, її варто перекинути на сито. Це допоможе позбутися від рідини, яка не знадобиться для приготування закуски. Як тільки ви виллєте весь маринад, всипте кукурудзу до решти продуктів.
- Ковбаса копчена 300 гр.
- Кукурудза консервована 280 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Огірок маринований 1 шт.
- Йогурт 5 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Відварюємо яйця круто. Нарізаємо їх смужками і викладаємо в глибоку ємність. Додаємо до них консервовану кукурудзу. Нарізаємо копчену ковбасу соломкою і відправляємо до решти інгредієнтів.
- Нарізаємо тонкими смужками мариновані огірки. Зливаємо з них виділився сік. Потім додаємо огірки до вже підготовленим продуктам.
- Очищаємо ріпчасту цибулю. Нарізаємо її тонкими півкільцями. Видаляємо з болгарського перцю насіння. Нарізаємо його довгими смужками. Відправляємо перець і цибулю до решти компонентів салату.
- Заправляємо все натуральним йогуртом. Додаємо сіль і чорний мелений перець. Гарненько все перемішуємо.
Йогурт без добавок послужить вдалою альтернативою калорійному майонезу. З такою заправкою ваше блюдо буде дуже поживним! До того ж при бажанні натуральний йогурт ви можете замінити густою сметаною. Вийде не менш смачно!