Осетинські пироги більше нагадують коржик і мають приємну особливість-тонке тісто і велика кількість начинки в ньому. Раніше ці пироги вважалися священними, їх готували тільки на релігійні свята. Але, як це буває з багатьма особливо смачними стравами, тонкі пироги прижилися в повсякденній кухні.
Випічка, рецептом якої ми поділимося з вами сьогодні, пройшла довгий шлях! Тепер ви можете приготувати тонкий пиріг в два рахунки. А печеться він всього за 10 хвилин.
- Борошно пшеничне 190 гр.
- Молоко коров’яче 230 мл.
- Сіль ¼ ч. л.
- Фарш із яловичини 200 гр.
- Цибуля зелена 60 гр.
- Олія соняшникова 1 ч. л.
- Дріжджі 1 ч. л.
- Цукор-пісок ½ ч. л.
- Твердий сир 150 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Просійте борошно і змішайте її з дріжджами і сіллю. Потім додайте 50 г розтопленого вершкового масла і замісіть м’яке еластичне тісто. Накрийте його рушником або плівкою і залиште відпочити на годину.
- Тим часом приготуйте начинку. Розтопіть 50 г вершкового масла на сковороді і обсмажте на ньому фарш. Посоліть, поперчіть за смаком і додайте нарізану цибулю.
- Коли фарш охолоне, змішайте його з натертим сиром. Начинка готова!
- Тісто розділіть на дві частини і розкачайте в два тонких кола. Розподіліть по ним начинку порівну.
- Потім защипніть тісто зверху, формуючи складочки, як на фото.
- Покладіть пироги на деко швом вниз, притисніть їх, щоб вийшли два коржі діаметром 20 см. змастіть жовтком і випікайте в духовці 10 хвилин при 250 градусах.
Тонкий пиріг з м’ясом може стати ситною вечерею або закускою до супу. Складно уявити застілля, за яким він буде недоречний. В осетинський пиріг обов’язково йде сир, але ви можете експериментувати з начинками: додайте зелень, варені яйця або рибу. Збережіть цей рецепт на той випадок, якщо вам захочеться домашньої випічки без зайвої мороки.