Сьогодні є різні варіанти того, як в домашніх умовах можна приготувати торт «Медовик». Деякі кондитери, та й прості господині намагаються урізноманітнити способи і варіанти приготування. Так з’явився рецепт десерту з вареним згущеним молоком, яке надає йому приємний карамельний смак.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для коржів
- Куряче яйце 2 шт.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Сіль 1 щіпка
- Мед квітковий 70 мл.
- Масло вершкове 90 гр.
- Сода 1 ч. л.
- Борошно пшеничне 400 гр.
- Для крему
- Кисломолочний сир 9% 400 гр.
- Варене згущене молоко 380 гр.
- Вершки (від 33%) 200 мл.
Кроки
- Почнемо з тіста для коржів. Беремо яйця, сіль і цукор, з’єднуємо все в загальній ємності і збиваємо до отримання пишної піни.
- Масу переливаємо в сотейник, слідом кладемо масло і мед. Ставимо на малий вогонь і добре нагріваємо масу, але пам’ятаємо, що при 65 °С яйця починають згортатися.
- У гарячу масу всипаємо соду, швидко все перемішуємо, а потім частинами додаємо борошно і робимо заміс м’якого тіста.
- Тісто ділимо на рівні шматочки, скачуємо їх в колобки і охолоджуємо під плівкою протягом години.
- Після колобки розгортаємо в тонкі коржі, вирізаємо кола потрібного діаметру і печемо рівно 5 хвилин при температурі 170-180 °С. При цьому разом з коржами випікаємо і обрізки тіста.
- Поки готові коржі остигають, готуємо крем. У мисці змішуємо сирний крем з вареним згущеним молоком.
- В окремій чаші збиваємо до легкості дуже холодні вершки. Після порційно вмішуємо їх в масу з сиру і згущеного молока.
- Збираємо торт – просто викладаємо коржі один на одного, кожен рівномірно промазуємо кремом.
- Повністю покриваємо кремом вже зібраний торт, посипаємо перемеленими в крихту обрізками і прибираємо медовий десерт в прохолодне місце на кілька годин.
Для торта краще використовувати світлий мед, так як у темного більш виражений смак. Також не підійде і гречаний-з ним десерт вийде терпким на смак.