Царський салат з креветками, кальмарами і червоною ікрою

Цей салат вразить не тільки вишуканим смаком, але перш за все своїм святковим виглядом і апетитною подачею. Пропонуємо сервірувати його в персональних піалах – така закуска точно запам’ятається гостям.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
30 хвДрук
  • Варимо яйця круто, охолоджуємо, очищаємо.
  • Кальмарів очищаємо від шкірки, опускаємо в киплячу воду, варимо не більше однієї хвилини. Дістаємо, охолоджуємо.
  • Креветки і мідії заливаємо окропом на пару хвилин. Потім воду зливаємо, креветки очищаємо, мідії розрізаємо половинками.
  • Ріпчасту цибулю подрібнюємо дрібними кубиками. У салатницю викладаємо половинки мідій, нарізаний тонкими смужками кальмар, подрібнену цибулю.
  • Варені яйця і свіжий огірок ріжемо невеликими шматочками, додаємо в салатницю. Слідом кладемо креветки. Листя Айсберга рвемо руками невеликими шматочками і також викладаємо в салатницю. Для заправки звішуємо соєвий соус, оливкову олію, лимонний сік, чорний мелений перець і орегано. Поливаємо заправкою салат, акуратно перемішуємо.

Приготований салат розкладаємо по порційних піалах, зверху прикрашаємо закуску червоною ікрою.

Подаємо салат відразу після приготування.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь