Всім відомий салат “Цезар” отримав свою назву не на честь великого полководця, а був названий по імені людини, який його придумав, Цезаря Кардіні. Він був власником ресторану в місті Тіхуана, що в Мексиці. І, за легендою, винайшов салат 4 липня 1924 (в День незалежності США), коли на кухні, крім спиртного, майже нічого не залишилося, а відвідувачі вимагали їжі.
Винахідливий Цезар Кардіні взяв листя салату, доповнив їх іншими наявними на кухні інгредієнтами і подав блюдо клієнтам ресторану. А сьогодні придуманий більше 90 років тому салат можна зустріти в меню практично всіх ресторанів світу.
У класичному рецепті цієї страви з інгредієнтів присутні тільки салат романо, крутони, тертий пармезан і особливий соус. Щоб зробити “Цезар” більш ситним, в нього часто додають курку або зварені круто яйця.
- Салат романо 1 пуч.
- Куряче філе 2 шт.
- Сир Пармезан 100 гр.
- Черрі 5 шт.
- Часник 3 зуб.
- Сіль за смаком
- Хліб 250 гр.
- Олія оливкова 150 мл.
- Куряче яйце 1 шт.
- Гірчиця діжонська 1 ч. л.
- Оцет білий винний 2 ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Наріжте великими кубиками білий хліб, викладіть його на розігріту сковороду, збризніть оливковою олією і додайте пару розчавлених зубчиків часнику. Обсмажте сухарі з усіх боків, але стежте, щоб вони не підгоріли.
- Куряче філе промийте і обсушіть. Потім обсмажте його на розігрітій сковороді до золотистого кольору. Обов’язково посоліть і поперчіть філе. Слідкуйте за тим, щоб м’ясо не пересохло. Після цього наріжте філе кубиками або невеликими скибочками.
- Щоб приготувати соус, вам необхідно збити в блендері 1 яйце, 1 зубчик часнику, гірчицю, оливкову олію, оцет, сіль і чорний мелений перець.
- Промийте листя салату, просушіть їх і порвіть руками. Викладіть листя на дно страви, зверху викладіть курку, полийте приготованим соусом. Потім викладіть сухарі, нарізаний тонкими скибочками або тертий пармезан і помідори черрі.
Кожна господиня повинна вміти готувати “Цезар”. Адже цей салат з куркою догодить смакам навіть найвибагливіших гостей!