Оригінальний домашній десерт можна приготувати з гарбуза в духовці. Спробуйте рецепт солодких цукатів. Частування просте у виконанні, а його смак нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз ½ кг.
- Цукор-пісок 200 гр.
- Лимон ½ шт.
- Яблуко 1 шт.
- Кориця 1 паличка
- Вода 100 мл.
- Цукрова пудра за смаком
Кроки
- Підготуємо необхідні інгредієнти.
- Очищаємо гарбуз від шкірки і нарізаємо його невеликими акуратними кубиками. З лимона знімаємо цедру.
- Викладаємо гарбуз в каструлю. Для аромату можна додати тонкі лимонні часточки. Заливаємо продукти окропом і залишаємо на 7 хвилин.
- Засипаємо все це цукром.
- Ми залишаємо заготовку в холодильнику на 4 години.
- Далі вливаємо до продуктів трохи води і додаємо паличку кориці.
- Кип’ятимо частування 3 хвилини і даємо йому охолонути.
- Повторюємо процедуру не менше трьох разів.
- Шумівкою акуратно витягаємо гарбуз з сиропу.
- Розкладаємо шматочки по великій тарілці, дотримуючись дистанції. Даємо їм трохи підсохнути.
- Далі продукт перекладаємо на деко з пергаментом. Відправляємо в розігріту до 50 градусів духовку на 2-3 години.
- Гаряче частування можна обсипати цукровою пудрою.
Яскраві цукати з гарбуза готові. Можна пробувати!