Цибулевий пиріг з сирками

Заморожене листкове тісто стало справжнім порятунком для господинь. З ним можна швидко приготувати частування для гостей і рідних. Я завжди тримаю в морозилці кілька листів. Поки тісто відтає, займаюся начинкою. А потім залишається просто зібрати все воєдино. У мене навіть є рецепт фірмової випічки – цибульний пиріг з сирками. І сьогодні я розповім, як його готую.

Ще я називаю його пиріг «все по 4». Саме таку кількість кожного інгредієнта я використовую для начинки. Половину плавлених сирків можна замінити на інший сир. Тоді Ви отримаєте такий улюблений ефект тягучості. Пиріг ідеально підійде як для сніданку з чашкою кави або чаю, так і для швидкого перекусу на роботі. Приготуйте і переконайтеся, що це просто і смачно!

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
50 хвДрук
  • Візьміть 4 великі цибулини, очистіть їх і наріжте півкільцями. Розігрійте сковороду з олією і обсмажте цибулю до золотистого кольору.
  • Натріть плавлені сирки на крупній тертці. Збийте яйця з сіллю і перцем, вони знадобляться для заливки.
  • Присипте робочу поверхню борошном і викладіть підтале тісто. Розкачайте частину за розміром форми, потім покладіть лист на дно, формуючи високі бортики. Тісто має злегка звисати по краях.
  • Викладіть готову цибулю, посипте тертими сирками і залийте яйцями. Накрийте пиріг другим розкатаним листом тіста. Щоб добре запечатати краї, пройдіться по ним качалкою. Приберіть зайве тісто. Додатково пройдіться виделкою по периметру, щоб краще їх склеїти.
  • Збийте жовток з молоком і змастіть верх пирога. По центру зробіть невеликий надріз хрест-навхрест, посипте кунжутом і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин. За 10 хвилин до готовності можна накрити пиріг фольгою, щоб верх не підгорів.

Я даю пирогу охолонути, але подаю, поки він злегка теплий. Випічка виходить дуже ніжною, з хрусткою скоринкою. Відразу складно визначити, що пиріг з цибулевою начинкою. І це тільки один варіант листкової випічки. Ще більше рецептів на нашому сайті!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь