Нескінченні карантини і обмеження внесли корективи в наше повсякденне життя. Багато закладів закриті або по ряду причин обмежені в кількості відвідувачів. Це ми до чого? Саме час творити як в кращих ресторанах! Тушкована яловичина, маринована в чаї – яскравий тому приклад. Готувати легко, продуктів потрібно мінімум, а смак на мільйон.
Якщо до цього соковитого м’яску приготувати ще відповідний гарнір, подати келих червоного вина, так з дому можна взагалі більше нікуди не виходити.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловичина 600 гр.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Чай чорний 450 мл.
- Чорнослив 150 гр.
- Часник 3 зубці
- Сіль за смаком
- Суміш перців за смаком
- Коріандр за смаком
- Петрушка за смаком
Кроки
- Наріжте м’ясо кубиками. Залийте 150 мл чаю і залиште на 30 хвилин.
- Помийте і очистіть чорнослив від кісточок.
- Наріжте ріпчасту цибулю з болгарським перцем. Розігрійте сковороду.
- Вийміть з чаю шматочки м’яса і відправляйте на розпечену сковороду. Смажте на олії до рум’яної скоринки. Далі перекладіть яловичину в тарілку.
- У цій же сковороді обсмажте цибулю до золотистого кольору, а потім знову закиньте яловичину. Залийте все чаєм, що залишився.
- Коли чай в сковороді почне закипати, додайте болгарський перець і чорнослив. Все перемішайте і тушкуйте на маленькому вогні 35-40 хвилин.
- За 10 хвилин до готовності додайте сіль, суміш перців і коріандр за смаком.
- В самому кінці киньте трохи зелені і пропущений через прес часник. Перемішайте і дайте настоятися під кришкою 10 хвилин. Готово!