Узвар з наших традиційних сухофруктів і підсолоджений медом, буде у вас корисним і тонізуючим напоєм до будь-якого столу, а готується він просто. Сухофрукти, на відміну від компоту, кілька годин настоюються у воді, що максимально зберігає всі їх властивості. Мед додається в остиглий узвар і кількість його визначається солодкістю обраних сухофруктів. У цьому рецепті до сухих яблук і груш додамо родзинки з лимоном і курагою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко сушене 100 гр.
- Груша сушена 100 гр.
- Курага 100 гр.
- Родзинки 50 гр.
- Мед квітковий 3 ст. л.
- Вода 1 л.
- Лимон 1 шт.
Кроки
- Сухофрукти ретельно промийте. Якщо груші у вас цілі або половинки, розріжте їх на більш дрібні шматочки. Потім залийте всі сухофрукти літром чистої холодної води і залиште на 2 години настоюватися.
- Після цього часу настій процідіть на сито і відвар перелийте в каструлю для варіння узвару. Сухофрукти поки залиште осторонь.
- Лимон промийте, обшпарте окропом, акуратно зніміть цедру і відіжміть сік.
- Цедру перекладіть в настій, на великому вогні доведіть до кипіння і відразу каструлю зніміть з плити. Лимонну цедру з настою приберіть.
- У великий глечик перекладіть замочені сухофрукти і залийте гарячим настоєм. Остудіть узвар до звичайної температури, розчиніть в ньому мед і на 2-4 години, поставте в холодильник.
Приготований узвар з медом можете сервірувати до столу як в холодному, так і в підігрітому вигляді, а сухофрукти покласти в склянки перед подачею. Приємного апетиту!