В даному рецепті вам пропонується приготувати це печиво на основі кефіру. Рецепт базовий, простий, доступний і швидкий. У це печиво можна додати родзинки – для соковитості, горішки – для хрусткого смаку, корицю – для аромату. Печиво вийде ситним і апетитним.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вівсяні пластівці ½ ст.
- Борошно пшеничне 1.5 ст.
- Цукор-пісок ⅔ ст.
- Мед квітковий 2 ст. л.
- Масло вершкове ½ пачки
- Ванільний цукор 1 пакетик
- Кефір ⅓ ст.
- Кориця 1 ч. л.
- Родзинки ½ ст.
- Сіль ½ ч. л.
- Сода ½ ч. л.
Кроки
- При кімнатній температурі розм’якшіть вершкове масло і помістіть його в ємність для замісу тіста.
- Насипте до масла цукор, розтоплений мед, ванільний цукор і корицю в зазначених в рецепті кількостях.
- Потім до цієї суміші всипте вівсяні пластівці і все руками розітріть в дрібну крихту.
- Кефір трохи підігрійте, додайте до нього соду, сіль, перемішайте і перелийте його в ємність до решти продуктів.
- За допомогою міксера масу добре збийте, додайте розпарені родзинки і залиште тісто на 10-15 хвилин, щоб вівсяні пластівці набрякли.
- Потім насипте потрібну кількість просіяного на сито пшеничного борошна і замісіть тісто. Воно повинно вийти густим і не дуже щільним, тому борошна багато не додавайте.
- Приготоване тісто розкачайте качалкою в корж товщиною до 6-7 мм.
- З тіста спеціальними формочками або склянкою виріжте фігурки.
- Викладіть їх на застелене папером і змащене маслом деко.
- Випікайте печиво при 210 ° C протягом 30 хвилин.
Ваше чудове печиво готове.