Особлива випічка, різновидів таких пирогів багато, але принцип приготування їх однаковий. Виготовляється рідке тісто, яким заливається начинка. Потім пиріг відправляється в духову шафу для випікання до готовності.
Як приготувати заливний пиріг
Тісто для заливного пирога виготовляється зі сметани, кефіру, йогурту або майонезу. Переважно кисломолочні продукти для приготування цього тіста. До тіста додаються зазвичай яйця, трохи солі і цукру, обов’язково додається розпушувач тіста або харчова сода. Останню не слід гасити оцтом, якщо тісто готується з кисломолочного продукту. Іноді до тіста додають жир, вершкове масло або рослинну олію. Тісто для заливного пирога повинно мати консистенцію тіста для оладок.
З чого приготувати заливний пиріг
Начинка для пирога може бути найрізноманітнішою – з грибів, з овочами, м’ясна, з птиці, змішана. Дуже важливо враховувати, що начинку для такого пирога слід заздалегідь готувати і обробляти термічно. Чим жорсткіше інгредієнти для начинки, тим важливіше її заздалегідь злегка потушкувати, обсмажити, довести до напівготовності. Рідке тісто у пирога пропікається досить швидко і сира начинка, буває, не встигає приготуватися за цей термін.
Щоб приготувати пиріг, змащують форму маслом, далі за бажанням господині, або викладається вся начинка і заливається зверху тістом, або в форму наливається частина тіста, на нього викладається начинка, зверху доливається тісто, що залишилося і пиріг випікається.
Готовність заливного пирога перевіряється дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Можна за 5 хвилин до його готовності посипати зверху пирога тертий сир, поставити в духовку, щоб сир розплавився і подати пиріг до столу. Заливному пирогу перед подачею на стіл потрібно дати трохи охолонути і подати його теплим.
1 год 15 хв4
Галатопіта (Galatopita) – традиційна страва грецької кухні. Галатопіта або, як її ще називають, галопіта (galopita) є пиріг із запеченого заварного крему.
3 год 20 хв8
Заморожені ягоди найчастіше йдуть в хід, коли справа стосується випічки. Якщо у вас в морозилці знайдеться трохи агрусу, то скористайтеся цим рецептом і спечіть смачним пиріг для своєї...
2 год 5 хв6
Легкий рецепт приготування чудового пирога з агрусом. Не потрібно бути великим кондитером щоб впоратися з цим рецептом, з ним впорається навіть школяр.
2 год 10 хв8
Пісочні пироги мають приємну структуру і добре поєднуються з ягідними і фруктовими наповнювачами. Випічка з агрусом виходить ніжною, з кисло-солодким смаком.
1 год 20 хв6
Неможливо пройти повз цього чудового пирога з агрусом, це просто феєрверк смаку. Він готується з найніжнішого пісочного тіста, стиглих ягід у вершковій заливці.
55 хв6
Всі кулінари люблять експерименти. Ось чому пройти повз рецепт такого незвичайного десерту було неможливо. Повітряний пиріг з молочною начинкою дивує своєю оригінальною технологією приготування.
40 хв6
Бюджетна вечеря за 40 хвилин на вашому столі – це можливо. Варто лише взяти лаваш, начинку за настроєм та приготувати вершкову заливку. Вуаля – ситна страва готова! Спекти...
60 хв6
Заливний пиріг з твердим сиром і шинкою — ви просто зобов’язані познайомитися з ним. Особливо якщо не маєте в своєму розпорядженні часу або не горите бажанням працювати зі...
1 год 5 хв8
Не втомлююся повторювати, що заливний пиріг — найкраще, що могли придумати господині для інших господинь. Ніякої метушні з тестом, проста начинка, а на виході виходить смачне і цікаве...
60 хв8
Заливні пироги — це просто подарунок для господині. Не потрібно довго возитися з тістом, а начинку вибираєш за настроєм. Мій улюблений, звичайно, пиріг з фаршем. Рубана свіжа зелень...
45 хв10
Побувавши пару років тому у Франції, я вперше спробувала закусочний флан. Це ніжний заливний пиріг з овочами, який там подають у багатьох ресторанах. Приїхавши додому, я відразу ж...
60 хв8
Працювати з тістом ніколи не любила. Занадто багато зусиль і часу, як на мене, варто витратити на те, що в кінцевому рахунку може взагалі не вийти. По-іншому йдуть...