Галушки – страва із прісного тіста. Одна з найпоширеніших страв української кухні.
Галушки виготовляються з пельменного тіста, в якому замішуються яйця, борошно, сіль, можливо трохи води. Для майбутніх галушок тісто добре вимішують, воно має бути пружним та еластичним, не липнути до столу. Поки вимішується тісто на галушки, стіл підпилюється борошном. Далі з тіста роблять самі галушки. Відокремлюють шматки тіста від загального шматка, розкочують джгутами, нарізають уздовж джгутики порції. Порції нарізаного тіста відварюються в підсоленому окропі, потім шумівкою їх дістають з води, даючи їй стекти. Галушки перемішують із вершковим маслом або рослинною олією, щоб вони не злиплися.
Подають галушки до столу зі сметаною, з кислим молоком, ряжанкою, іншими білими соусами.
Галушки можна використовувати як гарнір до рибних страв, м’ясних, страв з птиці. Також з галушками господині варять смачні наваристі супи, використовуючи галушки як виріб з борошна в них.
Простий приклад супу з галушками. Картоплю відварюють, нарізану брусочками, у м’ясному бульйоні або в бульйоні з-під курки. У середині варіння картоплі додають до неї галушки, нарізані з тіста. За п’ять хвилин до готовності супу до нього додають пасировку з овочів – цибулі та моркви на олії. Додають спеції, приправи, наливають у тарілки, подають до столу.
1 год 40 хв
Ньоккі алла романа чи ньоккі по-римськи (Gnocchi alla romana) – традиційні італійські ньоккі, популярні у Римі. Ньоккі алла романа готують із манної крупи та запікають у духовці під...
55 хв3
Сирні галушки – це швидка, смачна і дуже проста у приготуванні страва, яка урізноманітнить ваш звичний раціон. Паралельно з готуванням галушок, рекомендуємо вам засмажити цибулю із салом і.
1 год 10 хв3
Галушки на кефірі називаються «Полтавськими» і мають дуже приємний і ніжний смак, а також тонкий, але яскравий аромат, який пробуджує апетит «по клацанню пальців».
30 хв20
Галушки з кукурудзяного борошна – це універсальна страва, яку можна додати в суп або подати до м’ясної страви, але вам буде також смачно, якщо ви вирішите дегустувати галушки...
45 хв2
Часникові галушки, приготовані з додаванням рум’яного бекону – це неймовірно ароматна і апетитна страва слов’янської кухні, перед якою неможливо встояти навіть при
1 год 10 хв3
Галушки з цибулею – це традиційна страва української кухні, яка користується величезною популярністю по всьому світу, але це зовсім не дивно! Ніхто не може встояти від апетитних «кульок»,...
40 хв2
Галушки з картоплею та курячим фаршем – це не тільки дуже смачно, але ще й просто в приготуванні! Тому якщо раніше ви ніколи не працювали з тістом, то...
30 хв2
Галушки з сиром – це швидка і шалено смачна страва, яку обов’язково має скуштувати кожен! Крім сиру в тісто йде куряче яйце, трохи солі та борошна. Для подачі...
1 год 20 хв20
Галушки з м’ясом – це «лінивий» аналог усіма улюблених пельменів, які готуються у кілька разів швидше та простіше. Незважаючи на всі плюси, готова страва також володіє чудовими смаковими.
1 год 10 хв6
Не секрет, що традиційні українські галушки — страва, виготовлена з тіста без начинки. Але існує неймовірно смачна їх варіація із соковитим наповненням. Рекомендуємо вам приготувати
25 хв5
Приготувати галушки дуже просто. Для них потрібно всього три інгредієнти: яйце, молоко і борошно. Виходить густе тісто, схоже на сметану. Готувати їх потрібно всього 5 хвилин.
25 хв5
Дуже люблю справжні українські галушки! Такі, знаєте, з добротними золотистими шкварками і ароматною цибулькою. У важкі 90-ті ми з сім’єю тільки на них і жили. Правда, часом навіть...
45 хв10
На Закарпатті готують неймовірно ароматні і ситні страви, спробувавши які неможливо не закохатися. Адже вони мають неповторний смак. Так як для їх приготування використовують тільки
1 год 10 хв4
Італійська кухня – пізнане поле для господині, яка цікавиться кулінарією. Багато традиційних страв італійців, переживши мінімальні або не дуже зміни, увійшли до буденного меню нашої родини.