Галушки з м’ясом – це «лінивий» аналог усіма улюблених пельменів, які готуються у кілька разів швидше та простіше. Незважаючи на всі плюси, готова страва також володіє чудовими смаковими характеристиками і ніжною текстурою, що тане в роті, перед якою неможливо встояти!
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 500 гр.
- Масло вершкове 50 гр.
- Борошно пшеничне 300 гр.
- Манна крупа 2 ст. л.
- Куряче яйце 1 шт.
- Фарш м’ясний 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Сметана 30% 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Почищену картоплю відварюємо до м’якості у підсоленій воді. Зливаємо відвар і додаємо скибочку вершкового масла, розминаємо в пюре.
- В окремій чаші поєднуємо яйце, борошно та манку.
- У борошняну суміш викладаємо пюре та замішуємо липке тісто.
- Напівфабрикат забираємо в холодильник на 20 хвилин.
- Очищену цибулю (1/2 головки) і часник натираємо на дрібній тертці і змішуємо з фаршем, столовою ложкою сметани, сіллю та чорним перцем.
- Робочу поверхню присипаємо жменею муки і ділимо тісто на 18-20 рівних сегментів.
- Розминаємо шматочки в коржики, у центр викладаємо трохи начинки.
- Піднімаємо краї вгору і скріплюємо.
- Порціями закидаємо напівфабрикати в киплячу підсолену воду, варимо протягом 6 хвилин після того, як галушки спливуть на поверхню.
- Паралельно підрум’янюємо нарізану цибулю на олії.
- Посипаємо галушки смаженою цибулею разом із олією зі сковороди.
Негайно дегустуємо. Смачного!