Коли за вікном холодно і сніг хрумтить під ногами, яблучний пиріг з чаєм — один з відмінних способів скрасити вечірні посиденьки. Я як раз знайшла відмінний рецепт, який відрізняється від банальних. Із задоволенням ділюся!
Цей пиріг не дарма називається» Мармеладним дивом”, хоча ніякого мармеладу в ньому немає. Просто запечені часточки яблук карамелізуються і нагадують мармелад. До речі, для пирога з яблуками найкраще використовувати кислі плоди. Тоді ви відчуєте баланс кислого і солодкого смаків.
- Яблуко 1.5 кг.
- Масло вершкове 50 гр.
- Ванілін за смаком
- Борошно пшеничне 80 гр.
- Цукор-пісок 280 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Сіль 1 щіпка
- Вимийте яблука, розріжте їх на четвертинки і половинки, видаліть середину.
- Викладіть на дно форми шматочки вершкового масла, рівномірно засипте 100 г цукру, викладіть половину яблук, потім ще 100 г цукру і яблука, що залишилися.
- Випікайте яблука з цукром 40 хвилин при температурі 190 °С.
- Щоб приготувати тісто, змішайте яйця з цукром, що залишився, сіллю і ваніліном. Просійте борошно і акуратно перемішайте до однорідності, щоб не зруйнувати повітряну структуру. Скористайтеся лопаткою.
- Залийте тісто у форму з яблуками і випікайте ще 20 хвилин.
Ну чим не диво виходить! Приготування яблучного пирога легко поєднувати з іншими домашніми справами, адже технологія дуже проста. За бажанням подавайте випічку з вершками, сметаною або навіть морозивом.