Яблучний пиріг «Мармеладне диво»

яблучний пиріг Мармеладне диво

Коли за вікном холодно і сніг хрумтить під ногами, яблучний пиріг з чаєм — один з відмінних способів скрасити вечірні посиденьки. Я як раз знайшла відмінний рецепт, який відрізняється від банальних. Із задоволенням ділюся!

Цей пиріг не дарма називається» Мармеладним дивом”, хоча ніякого мармеладу в ньому немає. Просто запечені часточки яблук карамелізуються і нагадують мармелад. До речі, для пирога з яблуками найкраще використовувати кислі плоди. Тоді ви відчуєте баланс кислого і солодкого смаків.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
60 хвДрук
  • Вимийте яблука, розріжте їх на четвертинки і половинки, видаліть середину.
  • Викладіть на дно форми шматочки вершкового масла, рівномірно засипте 100 г цукру, викладіть половину яблук, потім ще 100 г цукру і яблука, що залишилися.
  • Випікайте яблука з цукром 40 хвилин при температурі 190 °С.
  • Щоб приготувати тісто, змішайте яйця з цукром, що залишився, сіллю і ваніліном. Просійте борошно і акуратно перемішайте до однорідності, щоб не зруйнувати повітряну структуру. Скористайтеся лопаткою.
  • Залийте тісто у форму з яблуками і випікайте ще 20 хвилин.

Ну чим не диво виходить! Приготування яблучного пирога легко поєднувати з іншими домашніми справами, адже технологія дуже проста. За бажанням подавайте випічку з вершками, сметаною або навіть морозивом.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 1 з 5 )
Залишити відповідь