У цьому рецепті вам пропонується приготувати кабачкову аджику, подрібнивши цей овоч на м’ясорубці з великими гратами, щоб вид аджики був зернистим. Набір інгредієнтів класичний: часник, томатна паста, олія, сіль, цукор і перець. Рецепт простий і дозволяє швидко приготувати цю приправу при хорошому врожаї кабачків.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 3 шт.
- Часник 5 зубців
- Томатна паста 1 ст. л.
- Перець гострий ½ шт.
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок ⅓ ст. л.
- Рослинна олія 5 ст. л.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
Кроки
- Кабачки добре промийте під проточною водою і видаліть шкірку і насіння. Молоді овочі можна не чистити. Потім кабачки наріжте середніми шматочками і перекрутіть на м’ясорубці з великими гратами разом з очищеними зубками часнику.
- До кабачкової маси насипте цукор і додайте сіль на свій смак.
- Потім покладіть до кабачка столову ложку томатної пасти і налийте п’ять ложок рослинної олії. Гострий перець наріжте маленькими шматочками і додайте до кабачкової маси. Всі ці інгредієнти перемішайте і перекладіть в каструлю з товстим дном або казан.
- Тушкуйте аджику на невеликому вогні протягом 40 хвилин від початку кипіння. До кінця готування налийте до аджики столовий оцет і ще раз перемішайте. Аджика з кабачків на м’ясорубці готова. Обов’язково зніміть пробу і відкоригуйте смак.
Потім аджику перекладіть в стерильну банку і щільно закупорьте прокип’яченої кришкою. Її можна їсти відразу або поставити на зберігання в холодильник.