Аджика з кабачків з часником є хорошою домашньою заготівлею і готується просто і швидко. До неї для особливого смаку і гостроти додаються тільки часник і трохи червоного перцю, а для додання традиційного кольору кладуть в аджику томатну пасту. Готуємо за допомогою м’ясорубки або блендера.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 2 кг.
- Часник 150 гр.
- Томатна паста 350 гр.
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 250 гр.
- Оцет столовий 9% 100 мл.
- Рослинна олія 250 мл.
- Червоний перець 1 ст. л.
Кроки
- Кабачки для приготування аджики добре промийте під проточною водою. Потім зніміть шкірку і видаліть м’якоть з насінням. Кабачки поріжте середніми шматочками для зручності подрібнення. Очистіть від лушпиння часникові зубки.
- Потім кабачок перекрутіть на м’ясорубці з середніми або великими гратами, щоб в готовій страві відчувалися шматочки цього овоча. У спеціальну каструлю для тушкування відразу налийте склянку рослинної олії і перекладіть кабачкову масу. Потім перекрутіть очищений часник і перекладіть його в каструлю. Насипте вказану в рецептурі кількість цукру з сіллю і лопаткою все перемішайте.
- Каструлю з аджикою поставте на плиту і включіть маленький вогонь. Потім налийте до аджики потрібну кількість томатної пасти, ще раз перемішайте і тушкуйте протягом 30 хвилин під прикритою кришкою, періодично масу помішуючи, щоб не підгоріла.
- За цей час зручним для вас способом простерилізуйте банки для заготовки і прокип’ятіть кришки. Через півгодини від початку тушкування в аджику насипте червоний перець і налийте 100 мл столового оцту. Аджику ще раз перемішайте і через 5 хвилин вогонь вимкніть. Гарячу аджику розкладіть по підготовленим банкам, герметично закупорьте. Потім їх поставте на кришки і на ніч накрийте теплим покривалом.
Банки з такою аджикою можете зберігати в будь-якому темному місці, навіть в домашній коморі.