Смачна, ароматна, незвичайна заправка, яка змусить навіть самий банальний салатик заграти новими фарбами. Зерниста гірчиця дає неймовірний аромат і незвичайні лопаючі на язику кульки часнику – нотку пікантності, мед – легкий солодкий післясмак, а оцет допоможе всім складовим розкритися.
Оливкову олію беріть першого віджиму. Однак деякі інгредієнти взаємозамінні, в тому числі і вона. Так, замість зернистої гірчиці можна використовувати звичайну, оцет замінити на лимонний сік, а оливкову олію першого віджиму замінити на будь-яку рослинну на ваш смак.
Інгредієнти
Порції: –+
- Олія оливкова 3 ст. л.
- Оцет яблучний 6% 1 ст. л.
- Мед квітковий 1 ч. л.
- Гірчиця 1 ч. л.
- Часник 1 зуб.
- Сіль за смаком
Кроки
- Часник очистіть і натріть на дрібній тертці. Потім перекладіть його в банку.
- Додайте мед, гірчицю, оцет, оливкову олію. Посоліть.
- Закрийте банку кришкою і гарненько збовтайте. Заправка для салату готова до подачі.