Чорна смородина містить підвищену кількість вітаміну С, що робить її незамінним продуктом для зміцнення імунітету. При цьому з ягід смородини можна приготувати чудовий домашній мармелад. Все, що потрібно — ягоди, цукор, вода і духовка.
Інгредієнти
Порції: –+
- Смородина чорна 1 кг.
- Вода 50 мл.
- Цукор-пісок 600 гр.
Кроки
- Смородину перебирають, заливають водою і кип’ятять пару хвилин при слабкому нагріванні.
- Масу перетирають через сито, а вийшло пюре перекладають в сотейник і уварюють з цукром, поки трохи не загусне.
- Отриману масу розподіляють по деко з пергаментом, шар повинен становити близько 1,5 см.
- Заготівлю ставлять в духовку і доводять до потрібної кондиції при мінімальному нагріванні, дверцята потрібно відкрити, щоб виходила зайва волога.
Мармелад готовий, коли зверху на ньому утворюється скоринка. Його остуджують, нарізають порціями і подають до чаю.