Пісочні пироги мають приємну структуру і добре поєднуються з ягідними і фруктовими наповнювачами. Випічка з агрусом виходить ніжною, з кисло-солодким смаком.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 350 гр.
 - Масло вершкове 120 гр.
 - Цукор-пісок 200 гр.
 - Куряче яйце 3 шт.
 - Сіль за смаком
 - Агрус 300 гр.
 - Яблуко 1 шт.
 - Сметана 25% 200 гр.
 - Цукрова пудра 1 ст. л.
 
Кроки
- У просіяне борошно додайте 100 грам цукру, сіль і розм’якшене вершкове масло, перемішайте.
 - Додайте 1 яйце і замісіть гладке однорідне тісто. Тісто оберніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на півгодини.
 - Форму застеліть пекарським папером, тісто розкачайте діаметром трохи більше форми, перекладіть його в форму і зробіть бортики. На тісто покладіть агрус і нарізані яблука.
 - Для заливки змішайте 2 курячих яйця, сметану, 100 грам цукру і 2 столові ложки борошна.
 - Влийте заливку на пиріг. Помістіть форму з заготівлею в духовку, розігріту до 180 градусів, на 35 хвилин.
 - Гарячий пиріг посипте цукровою пудрою і прикрасьте листочками м’яти.
 
Приємного апетиту!


