Маючи під рукою мультиварку фірми Поларіс і кілька нехитрих інгредієнтів, таких як садові яблука, борошно і яйця – готуємо ніжний і пишний пиріг – шарлотку. Десерт, приготований за допомогою чуда-техніки – мультиварки дуже складно пересушити, на відміну від страв, печених в духовій шафі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 1 ст.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Куряче яйце 4 шт.
- Ванілін 1 гр.
- Сода 1 ч. л.
- Кориця 1 ч. л.
- Яблуко 2 шт.
- Масло вершкове 35 гр.
Кроки
- Підготуємо тісто. У глибоку ємність вбиваємо яйця, засипаємо склянку цукрового піску і збиваємо до появи білої піни за допомогою міксера або віночка.
- До яєчно-цукрової суміші вводимо борошно, корицю і чайну ложку соди – гарненько перемішуємо.
- Доводимо масу до однорідної консистенції без грудочок.
- Два середніх яблука обполіскуємо під струменем води, обсушуємо, вирізаємо насіннєву коробочку і ріжемо на нетовсті часточки. Перемішуємо дерев’яною лопаткою, намагаючись не розламати основний компонент начинки.
- Чашу мультиварки щедро промазуємо шматочком вершкового масла.
- З’єднуємо фруктову начинку з тістом і обережно виливаємо тісто. Готуємо 60 хвилин на програмі “Випічка”.
- Після відключення режиму – відкриваємо кришку і ще кілька хвилин даємо пирогу настоятися. Потім акуратно виймаємо шарлотку за допомогою пластикового контейнера для приготування їжі на пару.
Перед подачею до столу нарізаємо порційними шматочками і за бажанням посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!