Манти, з начинкою з картоплі з цибулею ‑ блюдо невибагливе у виконанні, економічне і улюблене дорослими і дітьми.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста:
- Борошно пшеничне ½ кг.
- Куряче яйце 1 шт.
- Вода 200 мл.
- Сіль 1 ч. л.
- Для начинки:
- Картопля 900 гр.
- Цибуля ріпчаста 750 гр.
- Масло вершкове 190 гр.
- Сіль 1 ч. л.
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
- Кмин 1 ч. л.
Кроки
- Розбити у велику миску яйце, додати сіль, воду і перемішати. Просіяти порціями в рідку суміш борошно, замісити круте, але еластичне тісто.
- Накрити миску з тестом марлею або рушником і дати настоятися при кімнатній температурі близько півгодини.
- Для начинки почистити цибулю і картоплю, обполоснути. Цибулю нарізати на тонкі півкільця, тонкою соломкою нарізати картоплю, з’єднати цибулю з картоплею.
- Додати до овочів сіль і мелений перець, кмин. Ретельно перемішати начинку.
- Максимально тонко розкачати тісто, нарізати його квадратами зі стороною 10 см.
- По центру квадратів тіста викласти начинку, на неї покласти по шматочку масла або жиру.
- Наліпити манти, поєднуючи кути конвертом, а потім защепіть 4 кута один з одним.
- Розкладати манти по ярусах пароварки, змочивши дно кожного виробу в соняшниковій олії.
- Розкласти манти по всіх ярусах, залити в каструлю пароварки окріп, заповнивши її на 2/3 об’єму.
- Накрити кришкою, поставити на сильний вогонь і готувати під кришкою близько 45 хв.
Готову страву подавати гарячою зі сметаною або овочевим салатом.