Як приготувати смачні манти з картоплею

манти з картоплею

Манти, з начинкою з картоплі з цибулею ‑ блюдо невибагливе у виконанні, економічне і улюблене дорослими і дітьми.

Інгредієнти
Порції: +7
Кроки
1 год 45 хвДрук
  • Розбити у велику миску яйце, додати сіль, воду і перемішати. Просіяти порціями в рідку суміш борошно, замісити круте, але еластичне тісто.
  • Накрити миску з тестом марлею або рушником і дати настоятися при кімнатній температурі близько півгодини.
  • Для начинки почистити цибулю і картоплю, обполоснути. Цибулю нарізати на тонкі півкільця, тонкою соломкою нарізати картоплю, з’єднати цибулю з картоплею.
  • Додати до овочів сіль і мелений перець, кмин. Ретельно перемішати начинку.
  • Максимально тонко розкачати тісто, нарізати його квадратами зі стороною 10 см.
  • По центру квадратів тіста викласти начинку, на неї покласти по шматочку масла або жиру.
  • Наліпити манти, поєднуючи кути конвертом, а потім защепіть 4 кута один з одним.
  • Розкладати манти по ярусах пароварки, змочивши дно кожного виробу в соняшниковій олії.
  • Розкласти манти по всіх ярусах, залити в каструлю пароварки окріп, заповнивши її на 2/3 об’єму.
  • Накрити кришкою, поставити на сильний вогонь і готувати під кришкою близько 45 хв.

Готову страву подавати гарячою зі сметаною або овочевим салатом.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь