Маринована капуста з буряком – прекрасна яскрава закуска, а також чудовий інгредієнт для салатів або бургерів. Солодкий буряк ідеально доповнює кислувату капусту і на виході виходить відмінне хрустке блюдо.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 2 кг.
- Буряк 1 шт.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Часник ½ головки
- Оцет столовий 9% ½ ст.
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець чорний горошок 10 шт.
- Сіль 3 ст. л.
- Вода 1 л.
Кроки
- Видаляємо у капусти качан і верхні листки.
- Нарізаємо листя великими шматками.
- Буряк промиваємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Часник нарізаємо тонкими скибочками.
- Змішуємо капусту з буряком і часником і перекладаємо в банку.
- Приступаємо до маринаду. Додаємо у воду цукор, сіль, перець і лавровий лист, і кип’ятимо близько 10 хвилин. Дістаємо перець і лавровий лист, додаємо оцет.
- Заливаємо маринадом капусту, чекаємо, коли він охолоне, і залишаємо в холодильнику на добу.
Приємного апетиту!