Солоні опеньки можна додати в салат або використовувати для приготування супу, а можна заправити олією та подрібненою цибулею і подати у вигляді закуски. Оцет для заготівлі краще замінити його яблучним, він корисніший і менш різкий, ніж столовий.
Як солити опеньки на зиму з оцтом
Інгредієнти
Порції: –+
- Опеньки свіжі 1 кг.
- Сіль 1 ст. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Лавровий лист 2 шт.
- Гвоздика 4 бутона
- Оцет столовий 9% 8 ст. л.
- Вода 2 л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Кріп 1 ч. л.
- Рослинна олія 2 ст. л.
На порцію
Калорії: 37 ккал
Білки: 1.0 г
Жири: 2.3 г
Вуглеводи: 2.3 г
Кроки
- Опеньки переберіть від сміття, очистіть та промийте. Невеликі гриби одного розміру особливо красиво виглядатимуть у банці. Перекладіть в каструлю з 1 л. холодної води.
- Поставте каструлю на середній вогонь і варіть 30 хвилин після того, як варево закипить. Пінку, що з’являється, знімайте шумівкою. У той же час, поставте другу каструлю з літром води на вогонь. Всипте в неї сіль, спеції та цукор. Маринад необхідно закип’ятити.
- Гриби перекиньте в друшляк і трохи промийте. Перекладіть в каструлю з маринадом, доведіть до кипіння і готуйте 15 хвилин, помішуючи періодами. За 2 хвилини до закінчення приготування додайте оцет.
- Розподіліть гриби з маринадом по стерильним банкам.
- Для кращого зберігання грибів у кожну банку додайте 1 ч. л. олії. Накрийте тару прокип’яченими кришками і простерилізуйте банки в каструлі з киплячою водою 10 хвилин. Дістаньте заготівлю, закупоріть кришками, переверніть та укутайте ковдрою на добу.
Смачного!