Як солити опеньки на зиму з оцтом

Солоні опеньки можна додати в салат або використовувати для приготування супу, а можна заправити олією та подрібненою цибулею і подати у вигляді закуски. Оцет для заготівлі краще замінити його яблучним, він корисніший і менш різкий, ніж столовий.

Як солити опеньки на зиму з оцтом

Інгредієнти
Порції: +1
На порцію
Калорії: 37 ккал
Білки: 1.0 г
Жири: 2.3 г
Вуглеводи: 2.3 г
Кроки
24 год 0 хвДрук
  • Опеньки переберіть від сміття, очистіть та промийте. Невеликі гриби одного розміру особливо красиво виглядатимуть у банці. Перекладіть в каструлю з 1 л. холодної води.
  • Поставте каструлю на середній вогонь і варіть 30 хвилин після того, як варево закипить. Пінку, що з’являється, знімайте шумівкою. У той же час, поставте другу каструлю з літром води на вогонь. Всипте в неї сіль, спеції та цукор. Маринад необхідно закип’ятити.
  • Гриби перекиньте в друшляк і трохи промийте. Перекладіть в каструлю з маринадом, доведіть до кипіння і готуйте 15 хвилин, помішуючи періодами. За 2 хвилини до закінчення приготування додайте оцет.
  • Розподіліть гриби з маринадом по стерильним банкам.
  • Для кращого зберігання грибів у кожну банку додайте 1 ч. л. олії. Накрийте тару прокип’яченими кришками і простерилізуйте банки в каструлі з киплячою водою 10 хвилин. Дістаньте заготівлю, закупоріть кришками, переверніть та укутайте ковдрою на добу.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь