Смачні оладки з гарбуза можна не тільки посмажити, але і запекти в духовці. Блюдо вийде низькокалорійним, але не менш смачним. Також це більш зручно і швидко, вам не потрібно стояти біля плити і стежити за тим, щоб оладки не пригоріли.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 400 гр.
- Борошно пшеничне 200 гр.
- Сода харчова ½ ч. л.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Куряче яйце 3 шт.
- Йогурт натуральний 2 ст. л.
- Рослинна олія 1-2 ч. л.
Кроки
- М’якоть гарбуза натріть на крупній тертці і перекладіть її на дрібне сито, щоб стекла рідина.
- До подрібненого гарбуза додайте яйця, просіяне борошно, натуральний йогурт, цукор і соду. Всі інгредієнти добре перемішайте. Тісто для оладок залиште на 20 хвилин при кімнатній температурі.
- Деко застеліть пергаментом, змастіть його олією. Столовою ложкою викладіть тісто на деко на невеликій відстані один від одного.
- Готуйте оладки в духовці при 190 градусах 15 хвилин. Потім дістаньте деко, переверніть оладки на іншу сторону і запікайте їх ще 10 хвилин.
Подавайте оладки на стіл з варенням, сметаною або згущеним молоком.
Приємного апетиту!