Як варити гороховий суп в каструлі? Щоб горох розварився, читайте нижче.
Інгредієнти
Порції: –+
- Горох сушений 400 грам
- Морква 1 шт.
- Картопля 1.5 кг.
- Цибуля ріпчаста 1.5 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Зелень (кріп, петрушка чи кінза)
- Свинячий бульйон
Кроки
- Для початку з вечора поставимо в воду відмочуватися 400 грам сушеного гороху. На ранок в заздалегідь зварений свинячий бульйон ми засипаємо горох і починаємо нарізати іншу начинку для супу.
- Спочатку наріжемо одну велику моркву. Додамо моркву в бульйон з горохом. Якщо Вам здається, що бульйону мало, не бійтеся, закип’ятіть чайник і додайте закипілої води в каструлю. Як тільки горох почне закипати від гороху піде піна на поверхні майбутнього супу, необхідно її знімати.
- Після моркви приступимо до нарізки картоплі, нарізаємо її, як вам завгодно, а ми ж намагаємося кубиками. Картоплі до речі у нас приблизно 1,5 кілограма на нашу каструлю супу. Засипаємо її. Перемішуємо, не даємо гороху злежатися на дні бульйону. Переходимо до цибулі ріпчастої, нарізаємо півтори цибулини на кубики. Додаємо в суп лавровий лист, причому запам’ятайте, скільки додали. Його обов’язково треба буде дістати після варіння. Додаємо свіжонарізану цибулю.
- Так само в суп ми кладемо перець болгарський. Причому додаємо його великими частинами, так як не всі вдома люблять його в супі, але аромат він дає дуже значимий, і ті хто хочуть, можуть його, після готування, покласти собі в тарілку разом з супом.
- Не забуваємо періодично перемішувати і знімати піну з поверхні супу, як я вже говорив. В кінці, нарізаємо зелень: кріп, петрушку або кінзу. Додаємо і її в суп і не забуваємо дістати лавровий лист весь з супу, інакше він дасть сильну гіркоту коли постоїть після варіння.