Простий і швидкий спосіб заготовити кабачки на зиму — без стерилізації. Спробуйте домашній рецепт, з яким впораються навіть новачки. Маринований овоч вийде смачним, соковитим і хрустким.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 2 шт.
- Петрушка 1 пуч.
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Лимонна кислота 1 ч. л.
- Вода 2.5 ст.
Кроки
- Ретельно промиваємо скляну банку з содою. Щільно наповнюємо її гілками петрушки і кружечками кабачка. Овоч ріжемо середньої товщини, не знімаючи шкірки.
- Заливаємо вміст окропом і настоюємо 10-15 хвилин. Після цього воду зливаємо в каструлю. Повторюємо процедуру ще два рази.
- На третій раз злиту воду кип’ятимо з сіллю і цукром. Заливаємо розсіл і відразу додаємо чайну ложку лимонної кислоти.
- Закручуємо кришку, перевертаємо заготовку, вкутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження.
- Мариновані кабачки по швидкому рецептом без стерилізації готові. Ставте на зберігання в холодильник.