Як заготовити мариновані кабачки без стерилізації на зиму?

мариновані кабачки без стерилізації на зиму

Простий і швидкий спосіб заготовити кабачки на зиму — без стерилізації. Спробуйте домашній рецепт, з яким впораються навіть новачки. Маринований овоч вийде смачним, соковитим і хрустким.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Ретельно промиваємо скляну банку з содою. Щільно наповнюємо її гілками петрушки і кружечками кабачка. Овоч ріжемо середньої товщини, не знімаючи шкірки.
  • Заливаємо вміст окропом і настоюємо 10-15 хвилин. Після цього воду зливаємо в каструлю. Повторюємо процедуру ще два рази.
  • На третій раз злиту воду кип’ятимо з сіллю і цукром. Заливаємо розсіл і відразу додаємо чайну ложку лимонної кислоти.
  • Закручуємо кришку, перевертаємо заготовку, вкутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження.
  • Мариновані кабачки по швидкому рецептом без стерилізації готові. Ставте на зберігання в холодильник.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь