Дієтологи суворо ставляться до бекону, але страви з цим продуктом дуже смачні і ситні, тому багато готують і їдять їх із задоволенням. Чудовим варіантом запеченої в духовці картоплі з беконом і грибами, буде у вас рецепт приготування її в порційних формочках, з пошаровим укладанням інгредієнтів і запіканням у вершках. Блюдо доповнимо сиром.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 150 гр.
- Бекон 50 гр.
- Печериці свіжі 60 гр.
- Рослинна олія 20 мл.
- Вершки 20% 100 мл.
- Сир “Російський” 120 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Кріп 10 гр.
Кроки
- Продукти для приготування цієї страви готуємо з розрахунком потрібної кількості порцій. Картоплю і гриби очищаємо, промиваємо і нарізаємо слайсами. Великою соломкою нарізаємо бекон.
- Змащуємо маслом порційні формочки для запікання. На дно їх укладаємо картопляну нарізку.
- Заливаємо картоплю невеликою кількістю вершків.
- Другим шаром укладаємо слайси печериць і поливаємо вершками.
- Третім шаром укладаємо нарізаний бекон, посипаємо його сіллю з чорним перцем і так само заливаємо вершками.
- Сир ділимо на дві частини. Одну частину нарізаємо тонкими скибочками і по пару скибочок кладемо в формочки поверх бекону.
- Другу частину сиру подрібнюємо на середній тертці і їм засипаємо інгредієнти в формочках. Запікаємо блюдо в розігрітій до 180°С духовці протягом 30-40 хвилин і до готовності.
Запечену з беконом і грибами картопля декоруємо нарізкою зелені і подаємо до столу. Приємного апетиту!