Як запекти картоплю з беконом і грибами в духовці?

Дієтологи суворо ставляться до бекону, але страви з цим продуктом дуже смачні і ситні, тому багато готують і їдять їх із задоволенням. Чудовим варіантом запеченої в духовці картоплі з беконом і грибами, буде у вас рецепт приготування її в порційних формочках, з пошаровим укладанням інгредієнтів і запіканням у вершках. Блюдо доповнимо сиром.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
1 год 15 хвДрук
  • Продукти для приготування цієї страви готуємо з розрахунком потрібної кількості порцій. Картоплю і гриби очищаємо, промиваємо і нарізаємо слайсами. Великою соломкою нарізаємо бекон.
  • Змащуємо маслом порційні формочки для запікання. На дно їх укладаємо картопляну нарізку.
  • Заливаємо картоплю невеликою кількістю вершків.
  • Другим шаром укладаємо слайси печериць і поливаємо вершками.
  • Третім шаром укладаємо нарізаний бекон, посипаємо його сіллю з чорним перцем і так само заливаємо вершками.
  • Сир ділимо на дві частини. Одну частину нарізаємо тонкими скибочками і по пару скибочок кладемо в формочки поверх бекону.
  • Другу частину сиру подрібнюємо на середній тертці і їм засипаємо інгредієнти в формочках. Запікаємо блюдо в розігрітій до 180°С духовці протягом 30-40 хвилин і до готовності.

Запечену з беконом і грибами картопля декоруємо нарізкою зелені і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь