Родзинка рецепта – в начинці з фаршу з великою кількістю зелені, яку можна замінити, наприклад, грибами або овочами. Блюдо подають до столу в якості закуски або як доповнення до гарніру.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинячий фарш 450 гр.
- Цибуля ріпчаста 1-2 шт.
- Кабачок 2 шт.
- Сир твердий 70 гр.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Сухарі панірувальні 2 ст. л.
- Кінза 5 гілочок
- Петрушка 5 гілочок
- Кріп 5 гілочок
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Вода 150 мл.
Кроки
- Ретельно вимиваємо свіжі кабачки, обтираємо їх рушником і нарізаємо так тонко, наскільки це можливо, скибочками, щоб потім їх можна було скрутити в рулетики. Натираємо кожну скибочку сіллю і викладаємо на тарілку. Ми залишаємо кабачки в спокої на 15 хвилин.
- Викладаємо свинячий фарш в глибоку миску (він може бути як покупним, так і домашнім). Очищаємо цибулю і натираємо на тертці в кашку. Відправляємо цибулю разом з сіллю і чорним перцем до фаршу. Перемішуємо і посипаємо панірувальними сухарями.
- Вимиваємо всю зелень – кріп, кінзу і петрушку. Дрібно нарізаємо їх і відправляємо в тарілку з фаршем. Перемішуємо інгредієнти. У нас вийшла ароматна начинка для кабачків.
- В окрему глибоку ємність викладаємо томатну пасту. Додаємо сіль і перець в тій кількості, яка вам потрібно, і розбавляємо суміш водою. Ретельно перемішуємо.
- Кабачки виділили рідину, стали м’якими і пластичними. Тепер ми легко скрутимо їх в рулетики. Зливаємо сік кабачків. На край кожної скибочки викладаємо невелику кількість начинки і формуємо заготовки.
- У будь-яку за розміром і формою ємність для запікання викладаємо рулетики фаршем вгору. Включаємо духову шафу і розігріваємо її кілька хвилин при температурі 200 градусів.
- Рівномірно поливаємо рулетики томатною сумішшю і поміщаємо форму в духовку. Готуємо страву 30-35 хвилин.
- За 5 хвилин до кінця випікання натираємо на тертці шматочок сиру. Дістаємо рулетики з духової шафи і посипаємо їх тертим сиром. Знову відправляємо ємність з блюдом всередину духовки і томимо 10 хвилин.
Сир на готових рулетиках розплавиться і стане красивою ароматною скоринкою золотистого кольору.
Приємного апетиту!