У домашніх умовах найчастіше солять опеньки холодним способом без стерилізації. Процес засолювання не вимагає багато часу, а грибочки виходять хрусткими і зберігають всю багату палітру смаку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Опеньки свіжі
- Кріп
- Бутони гвоздики
- Перець чорний горошок
- Лавровий лист
- Сіль
- Часник
Кроки
- Насамперед опеньки потрібно перебрати, очистити їх від лісового сміття і замочити в холодній воді приблизно на годину. Після промити і відварити протягом 15-20 хвилин, не забувати прибирати накип.
- Тепер підготуємо для засолювання всі спеції і часник, його потрібно очистити і нашаткувати пластинами.
- Потім на дно досить місткою ємності кладемо трохи нарізаних зубчиків пряного овоча разом з парасольками і зеленню кропу, горошинами перцю, лавровими листочками і декількома бутонами гвоздики.
- Після кладемо опеньки, солимо їх, зверху розкладаємо перець, часник, зелень і всі раніше використані спеції. І так шар за шаром наповнюємо ємність.
- Вміст притискаємо плоскою тарілкою і зверху фіксуємо гнітом.
- Переносимо опеньки в прохолодне місце, а через 5 днів солоні грибочки можна подавати до столу.
Солити найкраще саме осінні опеньки, вони більш щільні і м’ясисті.