Як засолити опеньки холодним способом

Як засолити опеньки холодним способом
Час приготування: 121 год 0 хв

У домашніх умовах найчастіше солять опеньки холодним способом без стерилізації. Процес засолювання не вимагає багато часу, а грибочки виходять хрусткими і зберігають всю багату палітру смаку.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
121 год 0 хвДрук
  • Насамперед опеньки потрібно перебрати, очистити їх від лісового сміття і замочити в холодній воді приблизно на годину. Після промити і відварити протягом 15-20 хвилин, не забувати прибирати накип.
  • Тепер підготуємо для засолювання всі спеції і часник, його потрібно очистити і нашаткувати пластинами.
  • Потім на дно досить місткою ємності кладемо трохи нарізаних зубчиків пряного овоча разом з парасольками і зеленню кропу, горошинами перцю, лавровими листочками і декількома бутонами гвоздики.
  • Після кладемо опеньки, солимо їх, зверху розкладаємо перець, часник, зелень і всі раніше використані спеції. І так шар за шаром наповнюємо ємність.
  • Вміст притискаємо плоскою тарілкою і зверху фіксуємо гнітом.
  • Переносимо опеньки в прохолодне місце, а через 5 днів солоні грибочки можна подавати до столу.

Солити найкраще саме осінні опеньки, вони більш щільні і м’ясисті.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь