Пшоняна каша з гарбузом і родзинками – не просто смачна страва, але і дуже корисне поєднання продуктів. Причому готувати її можна без цукру, так як в гарбузі і родзинках досить натуральних солодощів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 600 гр.
 - Молоко коров’яче 750 мл.
 - Сіль 1 щіпка
 - Пшоно 100 гр.
 - Родзинки 100 гр.
 - Масло вершкове за смаком
 - Кориця за смаком
 
Кроки
- Пшоно промийте проточною водою кілька разів. Потім на 5-10 хвилин залийте крупу окропом.
 - Гарбуз помийте, очистіть і наріжте кубиками.
 - Гарбуз перекладіть в каструлю, залийте її кип’яченим молоком, додайте дрібку солі, поставте на вогонь і варіть 15 хвилин. Після цього додайте пшоно і варіть ще 10-15 хвилин.
 - Ізюм помийте і додайте в каструлю. Якщо ваша каструля підходить для готування в духовці, то прямо в ній помістіть кашу в розігріту до 180 градусів духовку. В іншому випадку перекладіть кашу в спеціальну жароміцну форму.
 - Млоїть кашу в духовці 20-25 хвилин.
 - Потім дайте страві настоятися ще 10 хвилин.
 - Подавайте пшоняну кашу з вершковим маслом.
 
Приємного апетиту!



