Пшоняна каша з гарбузом і родзинками – не просто смачна страва, але і дуже корисне поєднання продуктів. Причому готувати її можна без цукру, так як в гарбузі і родзинках досить натуральних солодощів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 600 гр.
- Молоко коров’яче 750 мл.
- Сіль 1 щіпка
- Пшоно 100 гр.
- Родзинки 100 гр.
- Масло вершкове за смаком
- Кориця за смаком
Кроки
- Пшоно промийте проточною водою кілька разів. Потім на 5-10 хвилин залийте крупу окропом.
- Гарбуз помийте, очистіть і наріжте кубиками.
- Гарбуз перекладіть в каструлю, залийте її кип’яченим молоком, додайте дрібку солі, поставте на вогонь і варіть 15 хвилин. Після цього додайте пшоно і варіть ще 10-15 хвилин.
- Ізюм помийте і додайте в каструлю. Якщо ваша каструля підходить для готування в духовці, то прямо в ній помістіть кашу в розігріту до 180 градусів духовку. В іншому випадку перекладіть кашу в спеціальну жароміцну форму.
- Млоїть кашу в духовці 20-25 хвилин.
- Потім дайте страві настоятися ще 10 хвилин.
- Подавайте пшоняну кашу з вершковим маслом.
Приємного апетиту!