Любителі екзотичної кухні обов’язково повинні спробувати суп том ям з креветками і грибами. Суп має неймовірний насичений смак та аромат. На свій розсуд ви можете робити його більш-менш гострим.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кубики бульйонні для тайського супу 2 шт.
- Вода 2 л.
- Імбир корінь 50 гр.
- Кінза ⅓ пучка
- Помідор 2 шт.
- Лимон 1 шт.
- Вершки 150 мл.
- Печериці свіжі 8 шт.
- Часник 8 зуб.
- Креветки свіжі 35 шт.
- Цибуля зелена 5 пера
Кроки
- У каструлю влийте воду і доведіть до кипіння. Креветки очистіть і надріжте по спинці до хвостика. У киплячу воду додайте бульйонні кубики, нарізаний імбир і часточки помідорів.
- Кип’ятіть бульйон протягом 5 хвилин. Потім додайте крупно нарізані гриби і продовжуйте варити ще 5 хвилин. Після цього додайте креветки, подрібнені зубчики часнику та вершки. Кип’ятіть суп ще 2 хвилини.
- Зелену цибулю і кінзу дрібно наріжте.
- Додайте в суп зелень і заправте його лимонним соком, перемішайте і знімайте з вогню.
Том ям з креветками та грибами виходить наваристим та ситним. Подавайте його на стіл разом із вареним рисом.