Чудове варення з журавлини і апельсина – натуральне джерело вітаміну С. Аромат апельсина прекрасно гармонує з яскравим журавлинним смаком, такий десерт неодмінно сподобається вашій родині.
Інгредієнти
Порції: –+
- Журавлина 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Апельсин 3 шт.
Кроки
- Апельсини ретельно вимийте, обшпарте окропом і просушіть. Зріжте цедру і видавіть сік.
- У каструлю всипте цукор і влийте апельсиновий сік. Доведіть сироп до кипіння.
- Журавлину переберіть і помийте. Викладіть журавлину в сироп, варіть 10 хвилин на помірному вогні після кипіння.
- Потім додайте в варення апельсинову цедру і продовжуйте варити ще пару хвилин.
- Гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам, закатати їх чистими кришками. Закачування остудіть в перевернутому стані і зберігайте в прохолодному місці.
Приємного апетиту!