Сало, яке асоціюється у нас з білосніжним ласим шматочком на житньому хлібі, прийнято вважати стравою української національної кухні. Нерідко його використовують як інгредієнт для приготування різних страв.

Як приготувати сало в розсолі

Готують сальце різними способами: коптять, варять, запікають, засолюють в розсолі. Останній варіант вважається найбільш трудомістким, але результат того вартий! Нагородою за копітку працю стане чудовий ніжний, що тане в роті продукт з м’якою шкіркою, що має до того ж тривалий термін зберігання. До вибору сала потрібно поставитися відповідально. Варто поцікавитися наявністю довідки з ветлікарні, візуально оглянути продукт і понюхати – від нього не повинно неприємно пахнути ліками або сечовиною.

П’ять найбільш часто використовуваних інгредієнтів в рецептах:

  • Сало;
  • Перець горошком;
  • Перець червоний мелений;
  • Кріп;
  • Кухонна сіль.

Рецепти сала в розсолі досить прості. Класична рецептура закуски має на увазі використання безпосередньо сала (беруться боковина або спина, очеревина не підійде) і кухонної солі. Багато господинь додають часник, всілякі приправи, овочі і навіть ягоди для додання пікантного оригінального смаку. Можна приготувати сало зі спеціями: лавровим листом, сумішшю перців (червоний, чорний, горошком), сушеними базиліком, орегано, кропом, екстрагоном, кмином, коріандром, насінням гірчиці. Невеликі шматки можна солити цілком, великі краще ділити на кілька частин, щоб вони встигли приготуватися до покладеного часу.

Як засолити сало в розсолі
15 хв100217
Якщо ви не любите сало, можливо, ви просто не знайшли свій рецепт. Розповім, як це було зі мною і моїми рідними. У моїй родині цей продукт дуже люблять....