Ошатним і смачним атрибутом новорічного столу може бути у вас закуска у вигляді їстівної «ялинки» на основі салату. Готуємо салат з простих інгредієнтів, подібних олів’є, але оформляємо у формі красивої ялинки, декоруємо на свій смак, що сподобається, як дорослим, так і дітям.
Інгредієнти
Порції: –+
- Шинка 100 гр.
- Картопля 1 шт.
- Куряче яйце 3 шт.
- Огірок 1 шт.
- Горошок зелений консервований ½ банки
- Сир твердий 100 гр.
- Часник 1 зубець
- Майонез столовий молочний 100 гр.
- Кріп для декору
- Сіль за смаком
Кроки
- Заздалегідь відварюємо курячі яйця і картопля з розрахунком на кількість порцій салату. Потім їх охолоджуємо, очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками. У салатник викладаємо нарізану картоплю і півбанки зеленого горошку.
- Свіжий огірок нарізаємо такими ж кубиками, перекладаємо в салатник.
- Шматок твердого сиру також нарізаємо кубиками і перекладаємо в салатницю.
- Шинку нарізаємо кубиками і перекладаємо до решти інгредієнтів.
- Дрібно нарізаємо відварені яйця і кладемо в салатницю.
- На свій смак салат посипаємо сіллю, заправляємо майонезом і добре перемішуємо.
- На велике блюдо сервіровки викладаємо приготований салат у формі ялинки.
- Салат покриваємо зверху гілочками свіжого кропу.
- Декоруємо “гірляндою «з майонезу і їстівними» іграшками” (кукурудза, горошок, черрі) і подаємо до новорічного столу.
Приємного апетиту!