Ошатним і смачним атрибутом новорічного столу може бути у вас закуска у вигляді їстівної «ялинки» на основі салату. Готуємо салат з простих інгредієнтів, подібних олів’є, але оформляємо у формі красивої ялинки, декоруємо на свій смак, що сподобається, як дорослим, так і дітям.
Інгредієнти
Порції: –+
- Шинка 100 гр.
 - Картопля 1 шт.
 - Куряче яйце 3 шт.
 - Огірок 1 шт.
 - Горошок зелений консервований ½ банки
 - Сир твердий 100 гр.
 - Часник 1 зубець
 - Майонез столовий молочний 100 гр.
 - Кріп для декору
 - Сіль за смаком
 
Кроки
- Заздалегідь відварюємо курячі яйця і картопля з розрахунком на кількість порцій салату. Потім їх охолоджуємо, очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками. У салатник викладаємо нарізану картоплю і півбанки зеленого горошку.
 - Свіжий огірок нарізаємо такими ж кубиками, перекладаємо в салатник.
 - Шматок твердого сиру також нарізаємо кубиками і перекладаємо в салатницю.
 - Шинку нарізаємо кубиками і перекладаємо до решти інгредієнтів.
 - Дрібно нарізаємо відварені яйця і кладемо в салатницю.
 - На свій смак салат посипаємо сіллю, заправляємо майонезом і добре перемішуємо.
 - На велике блюдо сервіровки викладаємо приготований салат у формі ялинки.
 - Салат покриваємо зверху гілочками свіжого кропу.
 - Декоруємо “гірляндою «з майонезу і їстівними» іграшками” (кукурудза, горошок, черрі) і подаємо до новорічного столу.
 
Приємного апетиту!




