Рецепти шаурми з куркою
Захотілося побалувати себе м’ясним ласощами – приготуй шаурму з куркою. Переглядай рецепти з фото, дізнавайся етапність готування, калорійність, кількість порцій. Експериментуй зі складом начинки і різними соусами. Невигадлива страва складається з простих продуктів, але приголомшливо смачна і поживна.
Шаурма з куркою – чудова повноцінна смакота родом зі сходу
Вибирай бездоганні достовірні рецепти шаурми з куркою на сайті Смачного. Пробуй варіації з грибами, наповнювачами з різних видів м’яса, свіжою пряною зеленню, болгарським солодким перчиком та іншими овочами, твердими і напівтвердими сирами, різними соусами. Простота приготування шаурми завжди виручить, коли треба швидко і смачно перекусити!
Шаурма – це фактично великий рол з лаваша з різноманітним наповненням. У начинці можуть застосовуватися будь-які продукти, але найвідомішим є мікс м’яса і овочів. Можна використовувати яловичину, свинину, курку, індичку, баранину. До головного компоненту додаються свіжі і приготовані овочі, гриби, яйця, сир. Почесне місце займають соуси, що надають страві особливий смак і соковитість. У хід йдуть майонез, сметанка, кетчуп, гірчиця. Обов’язково використовуються спеції і зелень.
П’ять найбільш часто використовуваних інгредієнтів в рецептах шаурми:
- Лаваш тонкий;
- Помідори;
- Куряче філе;
- Огірки;
- Сметана.
Цікавий рецепт:
- Порізати м’ясо курки невеликими кубиками або соломкою, присипати приправами. Залишити на півгодини промаринуватися. Обсмажити до золотавої скоринки.
- Змішати майонез зі сметанкою, додати нарубану зелень і подрібнений через прес часник. Гарненько перемішати.
- Капусту шинкувати довільно, поперчити і змішати з тертим сиром.
- Помідорчики і огірки накришити кубиками.
- На лаваш, злегка змащений соусом, викласти смужкою капусту, зверху помідор і огірок.
- В кінці розкласти обсмажену курку. Змастити верх соусом, що залишився.
- Згорнути шаурму ролом, заправивши один край. Обсмажити з обох сторін.
Корисна порада:
- Щоб шаурма не розгорталася при фінальному обсмажуванні, рол треба укласти на сковорідку з’єднанням вниз, а після перевернути на протилежну сторону.
- Зручніше загорнути начинку в лавашик квадратної форми. Рол вийде рівним. Якщо немає такого лаваша, можна взяти звичайний лист і обрізати йому краї, надавши форму квадрата.