Працювати з тістом ніколи не любила. Занадто багато зусиль і часу, як на мене, варто витратити на те, що в кінцевому рахунку може взагалі не вийти. По-іншому йдуть справи з заливним тістом. Наприклад, заливний пиріг з картоплею з кожним разом у мене виходить тільки смачніше.
Цей рецепт — справжня паличка-виручалочка. Адже готувати по ньому так легко! Потрібно всього кілька звичайних інгредієнтів і годину часу, щоб поставити на стіл заливний пиріг з картоплею «Любимка». Прикрасьте його кунжутом і презентуйте гостям. Є чим пишатися.
- Кефір 350 мл.
- Куряче яйце 1 шт.
- Картопля 400 г.
- Кріп 15 г.
- Орегано
- Перець чорний мелений
- Борошно пшеничне 200 г.
- Сода ½ ч. л.
- Часник 2 зуб.
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Сіль
- Картоплю очистіть від шкірки, промийте і наріжте кружальцями товщиною приблизно 0,5 см. обсушити їх рушником. Часник очистіть, пропустіть через прес. Кріп дрібно порубати.
- Кружечки картоплі в мисці засипте кропом і часником. Туди ж відправте майонез і спеції. Посоліть і поперчіть за смаком. Перемішайте, так щоб скибочки картоплі не поламалися.
- Тепер приготуйте тісто. У глибоку ємність перелийте жирний кефір кімнатної температури. До нього додайте збите яйце. Просійте туди ж борошно з содою.
- Розмішайте інгредієнти в однорідну суміш. У вас повинно вийти в’язке і текуче тісто. З’являться дрібні бульбашки. Форму для запікання вистеліть пергаментом.
- Змастіть його маслом. Перелийте в форму половину тіста. Зверху в кілька шарів викладіть картоплю. Залишками соусу полийте начинку. Залийте її тістом, що залишилося.
- Готуйте пиріг в розігрітій до 180 ° С духовці хвилин 40. За цей час пиріг підніметься, на ньому утворюється рум’яна скоринка. Найзручніше діставати блюдо з форми разом з пергаментом.
До речі, замість зазначених спецій в начинку можете додати приправу для картоплі. Тоді заливний пиріг з картоплею вийде більш пікантним. Але особисто мені подобається вершково-часниковий смак страви. Він мені нагадує пиріжки з картоплею, які готувала бабуся. Так само ситно і неможливо відірватися.