Здобні косички з цукром

Дріжджове тісто — це не те, чого треба боятися. Якщо ви раніше не наважувалися працювати з ним, сьогоднішній рецепт дозволить це виправити. Адже здобні дріжджові косички з цукром готуються надзвичайно просто. Вони завжди виходять вдалими, головне – дотримуватися правильної технології приготування. Посипати розкішні булочки ви можете як цукром, так і сезамом або подрібненими грецькими горішками. Неймовірний результат гарантований у будь-якому випадку. Переконайтеся у цьому самостійно!

Як спекти здобні косички з цукром

Для того, щоб тісто добре підійшло, слід правильно приготувати дріжджову суміш. Спочатку необхідно підігріти молоко. Для цього завдання можна використовувати мікрохвильову піч. Пам’ятайте, що сухі дріжджі слід заливати лише теплим молоком. Температура цього інгредієнта є дуже важливою.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
60 хвДрук
  • Розводимо в теплому молоці сухі дріжджі та 1,5 ст. л. цукру. Залишаємо на 15 хвилин. Збиваємо 2 яйця із сіллю, 1,5 ст. л. цукру та ванільним цукром. Вливаємо розтоплене вершкове масло та теплий кефір. Додаємо дріжджову суміш і перемішуємо до однорідності.
  • Акуратно вводимо пшеничне борошно. Замішуємо однорідне тісто. Викладаємо його в глибоку ємність, накриваємо та прибираємо на 1,5 години у тепло.
  • Ділимо тісто на невеликі шматочки однакового розміру і скачуємо їх у тонкі ковбаски. Заплітаємо косички, закріплюючи краї. Викладаємо їх на лист, застелений пергаментом.
  • Збиваємо яйце. Змащуємо ним косички. Потім посипаємо їх цукром, що залишився. Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.

Пухнасті та ароматні булочки рекомендуємо подавати з гарячим чаєм, какао або теплим молоком . Відірватися від таких пишних і ніжних косичок буде просто нереально! А вам подобається така проста і водночас смачна випічка?

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь