Публікую рецепт капусняку, який готується в Україні дуже часто. Але цього разу готуватимемо за польським рецептом. Як кажуть, вік живи, вік навчайся. Пропоную Вам скуштувати смачний українсько-польський ароматний суп. Він такий, за всіма правилами – з товченою картоплею:) Пригощайтеся!
Інгредієнти
Порції: –+
- Квашена капуста 300 гр.
- Яловичина або свинина на кісточці 400 гр.
- Картопля 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Пшоно 3 ст. л.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Часник 2 зубці
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Лавровий лист за смаком
Кроки
- М’ясо промити, залити 3 л води. Довести до кипіння, зняти піну, зменшити вогонь та варити близько 1 години.
- Картоплю очистити. Цілою покласти в каструлю з бульйоном і продовжувати варити до готовності картоплі (близько 25 хвилин). Дістати картоплю, розім’яти вилкою.
- Капусту віджати. Просо промити. Покласти капусту і пшоно в каструлю і варити до готовності капусти (близько 25 хвилин).
- Тим часом цибулю нарізати, моркву потерти на тертці. На сковороді пасерувати кілька хвилин на олії.
- Додати томатну пасту/сік томатний/самі томати та 0,5 ст. води. Додати до овочів розім’яту картоплю, часник, сіль, перець. Прогріти ще 3-4 хвилини.
- Обсмажені овочі додати до бульйону. Томити близько 20 хвилин. Дати настоятися.
Подавати із свіжою зеленню. Приємного апетиту!