Фрикадельки прекрасно поєднуються з будь-яким гарніром, який можна готувати відразу разом з основною стравою. Є покроковий рецепт з фото дуже смачних і апетитних фрикадельок з гречкою і томатною підливою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гречка 300 гр.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Сіль 1 ч. л.
- Перець чорний мелений
- Сушена зелень
- Лавровий лист 2 шт.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Вода 300 мл.
- Сметана 15% 150 мл.
- Помідор 1 шт.
- Для фрикадельок:
- Фарш м’ясний 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Сіль ч. л.
- Сметана 15% 1 ст. л.
- Часник 2 зуб.
- Перець чорний мелений
На порцію
Калорії: 225 ккал
Білки: 11 г
Жири: 13 г
Вуглеводи: 16 г
Кроки
- Гречку добре промиваємо, заливаємо окропом і поки відставляємо в сторону.
- Дрібними кубиками шаткуємо цибулю, на тертці подрібнюємо моркву.
- На рослинній олії до напівпрозорості обсмажуємо цибулю, додаємо моркву, смажимо все разом 1-2 хвилини.
- До овочів додаємо натертий на тертці помідор, який можна замінити 1 ст.л. томатної пасти. Все добре перемішуємо.
- Тепер вливаємо воду, кладемо сметану, лавровий лист, підсипаємо сіль, перець, сушену зелень.
- До заливання додаємо пропущений через прес часник, перемішуємо і знімаємо з вогню.
- У миску кладемо фарш, подрібнену в блендері цибулю і часник, сіль, перець. Для соковитості додаємо сметану і добре все вимішуємо.
- З фаршу формуємо фрикадельки.
- У змащену маслом форму викладаємо гречку, заливаємо половиною заливки і перемішуємо.
- Зверху розкладаємо фрикадельки, заливаємо заливкою, що залишилася і відправляємо в духовку на 30-40 хвилин (температура 190°С).
Сміливо приправляйте фарш. Крім солі і перцю, можна використовувати мускатний горіх, м’яту, базилік, розмарин і інші прянощі