Я довгий час незаслужено обходила стороною горбушу. Але це просто відмінна недорога Риба, і тому я починаю невелику серію рецептів з нею. Першими в низці стануть ці чудові тефтельки, запечені з білим сирним соусом. Вони смачні, соковиті і прекрасно поєднуються з різними гарнірами.
Замість горбуші можна використовувати будь-яку іншу червону рибу. З білої морської – на зразок тріски або сайди – теж вийде непогано.
Інгредієнти
Порції: –+
- Фарш
 - Горбуша 1.3 кг.
 - Куряче яйце 1 шт.
 - Вершки сухі високожирні 50 мл.
 - Гірчиця зерниста 1 ст. л.
 - Рис білий 50 г.
 - Сіль за смаком
 - Часник
 - Соус
 - Масло вершкове 40 г.
 - Борошно пшеничне 1 ст. л.
 - Молоко коров’яче 350 мл.
 - Сіль за смаком
 - Сир напівтвердий 100 г.
 
На порцію
Калорії: 224 ккал
Білки: 8.5 г
Жири: 19.6 г
Вуглеводи: 5.5 г
Кроки
- Рис відварюємо практично до готовності.
 - Рибу обробляємо на філе, знімаємо шкіру, прибираємо пінцетом кісточки. Філе пропускаємо через м’ясорубку з середніми гратами або подрібнюємо в фуд-процесорі.
 - Перекладаємо в миску, додаємо яйце, рис, гірчицю, вершки, сіль і сухий часник.
 - Добре вимішуємо. Формуємо з фаршу середнього розміру тефтелі і кладемо в форму для запікання.
 - Готуємо соус. Розпускаємо в каструльці вершкове масло, додаємо в нього борошно, потім потроху, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудки, вливаємо молоко (я зазвичай помішую віночком для збивання). І постійно помішуючи варимо до загустіння соусу.
 - Сир трьом на крупній тертці. Додаємо в гарячий соус.
 - Перемішуємо.
 - Вливаємо соус у форму до фрикадельок.
 - Відправляємо в попередньо розігріту до 190 градусів духовку і запікаємо 25 хвилин.
 




