Хто там просив більше рецептів з кальмарами? Виконую бажання дарую відмінний рецепт з індійськими нотками. З відвареним рисом буде просто ідеально.
Готується таке каррі максимально швидко, що просто безцінне для тих, у кого немає зайвого часу на підготовку.
Кокосове молоко можна замінити на 20% вершки – теж хороший смачний варіант.
Інгредієнти
Порції: –+
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Кабачок 1 шт.
- Кальмари 700 г.
- Лимон 1 шт.
- Імбир 20 г.
- Порошок каррі 2 ч. л.
- Молоко кокосове 400 мл.
- Черрі 150 г.
- Сіль
- Перець чорний мелений
Кроки
- Кальмар зачищаємо від плівок, нарізаємо кільцями. Дрібно рубаємо цибулю, часник і імбир. Кабачок розрізаємо на 4 частини уздовж, потім ріжемо скибочками. Помідори черрі розрізаємо на половинки (якщо і користуєте звичайний помідор, наріжте його великими кубиками).
- У глибокій сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинної олії. Кладемо цибулю, часник і імбир і смажимо помішуючи, пару хвилин.
- Додаємо порошок каррі.
- Смажимо, помішуючи, півхвилини. Додаємо кабачок і перемішуємо.
- Вливаємо кокосове молоко. Додаємо пару ложок лимонного соку і сіль за смаком.
- Доводимо до кипіння і тушкуємо 5-6 хвилин. Додаємо нарізаний кальмар.
- Перемішуємо і тушкуємо 3 хвилини. Додаємо помідори і прогріваємо протягом ще 1 хвилини.
- Знімаємо з вогню і подаємо з рисом.