Починаємо готуватися до Нового року – оновлена добірка святкових рецептів вже висить на головній сторінці блогу, буду потихеньку постачати вас новими рецептами. Почну з холодної закуски – терріна зі свинини. Він запікається, а потім витримується добу в холодильнику. Але при бажанні ви можете подати його як основне гаряче – в такому вигляді він теж буде дуже непоганий.
Свинячу вирізку в складі можна замінити на куряче філе – воно тут теж буде доречно і за смаком, і за текстурою. Набір сухофруктів міняємо на свій розсуд – в ансамбль добре впишуться ще й інжир і курага – разом або окремо.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинячий фарш 600 грам
- Куряче яйце 1 шт.
- Ізюм 50 грам
- Чорнослив 50 грам
- Перець розовий 1 ст. л.
- Часник сухий ¼ ч. л.
- Свиняча вирізка 600 грам
- Вершки 50 мл.
- Журавлина сушена 50 грам
- Горошок зелений 100 грам
- Сіль
- Бекон 300 грам
Кроки
- Вирізку зачищаємо і нарізаємо кубиками зі стороною 1-1,5 см.кладемо в миску до фаршу.
- Додаємо горошок, нарізані сухофрукти, яйце, рожевий перець, вершки, сухий часник, сіль і перець за смаком.
- Перемішуємо.
- Бекон тонко нарізаємо і кладемо на подвійний лист фольги.
- Поверх бекону ковбаскою укладаємо фарш.
- І акуратно за допомогою фольги звертаємо так, щоб фарш був загорнутий в бекон.
- Повністю загортаємо рулет у фольгу, щоб вийшла срібляста цукерка.
- Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності, близько 30 хвилин. Потім виймаємо і, не розгортаючи, охолоджуємо до кімнатної температури. Кладемо в холодильник і залишаємо на ніч, а краще на добу.
Перед подачею розгортаємо і нарізаємо скибочками.